2. januar 2015

Årets siste. Årets Første. JACOBS

Den siste middag i 2014 blev klassisk nyttårsmiddag inhalert i herlig hyggelig selskap med gode venner i en prestebolig i et av de penere strøk i Oslo. At det var et av de penere strøk kunne man tydelig se på den lokale matvarebutikk som var JACOBS. En butikk med et flott og ekstra ordinært utvalg av kvalitetsmatvare som kan få en hver kokk og matelsker til å gå i matlagingsmodus. Men prisene var til en lommebok… ja til en sånn lommebok man har når man bor i sånt fint strøk.
Men årets siste middag som vi fikk var en herlig klassisk kalkun middag med portvinssauce, hvor en del av portvinen blev smakt på av kokken og hans hjelpere unner tilberedningen, hjemmelaget waldorfsalat, rosenkål og drue og blåost-poteter samt en god potetstappe godt med smør og fløde i. Deeejligt!

Årets første middag blev spist 1 januar kl. 17.43 med det herlige selskap av kona på 39 år, og datter på 3,5 år
(ikke at det var mindre hyggelig selskap enn det selskap i presteboligen i det penere strøk i Oslo)
Det var den herlige retten Original Grandiosa, innkjøpt på en ”søndagsåpen” KIWI på en helt vanlig 1 januar torsdag.
Denne herlige skiven med skinke, paprika, tomatsaus og ost som kokker elsker å hate for dens simple tillaging og dårlige smak.
Den skiven med skinke, paprika, tomatsaus og ost som vi vanlige folk der er glad i mat elsker for den simple tilberedning og faktisk ganske gode smak. Denne studenter og ungkarsmenn sin nasjonalrett som blir solgt i tusenvis av hvert år. Denne italiensk inspirerte fast-food retten. Ja, den er ikke så tosset å spise til middag på en sånn 1 Januar kveld kl. 17.43 litt dagen der på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar