Høns i pepperrot sovs



Høns i pepperrot sovs

Der er mye snak om at vi skal bruke alle matvare og ikke hive dem. Hønen har nylig vært diskutert som et undervurdert produkt der ikke selges så mye av. Så når den har avtjent sin plikt som eggemaskin, blir den malt opp til dyrefor.  Men jeg er helt enig i at den er undervurdert. Den kan riktig tilberedt være en godbit. Men den trenger litt tid for å bli tilberedt.
Her er en oppskrift på Høns i pepperot sovs. Akkurat som jeg husker det fra barns ben hvor vi fik den hos min farmor. Jeg er ikke sikker på at det akkurat er samme oppskrift, men det smaker like godt, og det er ikke komplisert å lage. Men det tar litt tid, så derfor er det perfekt til en god søndagsmiddag. Og så blir der mye mat av en høne, så der er ofte til 2 dager med hønemor.
Så bruk hønen!!!



Dette Trenger du:

1 høne.
4 gulrøtter
2-3 sjampinjong
2,5 dl matfløte
smør og mel til jevning.
1 lille dryss med salt
1 tube pebberrot (du får kjøpt sånn i de fleste butikker. Lille grønn tube)


Sådan gjør du.

Legg hønemor i en gryte som er akkurat passe stor til å ta en høne.
Fyll vann på så det akkurat dekker. Husk å trykk litt på den så du får luften ut som ligger i hulrommet. Vi har ikke lyst til at hønemor har luft i magen under tilberedning.

Skrell gulrøtter og legg opp i gryten også, og la det småkoke på lav bluss i 1,5 time.

Ta hønemor og gulrøtter opp av gryten, og skru opp for varmen så vesken i gryten koker ned til ca 2/3 av hva det var.

Plukk hønen. Det er ikke kjekt å ha en høne å plukke med noen som ordspråket sier. Men her er det bare å plukke løs biter. Brystet kan gjerne skjæres i skiver. Hus å plukke skinnet fra først. Det vil vi ikke ha med i sovsen.

Når vesken/fonden har kokt inn så tilsmak den med litt salt. Sil den over i en bolle.

Smelt smør og ha i mel i gryten så du får en meljevning, og hell vesken/fonden tilbake å kok opp mens du røre rundt.

Hell i fløten og hakkede sjampinjong, og lad det småsimre 10 minutter. Legg så den plukkede hønemor opp i sovsen sammen med gulrøttene som du har skiveskåret.

Til sist tømmer du en tube med pebberrot, eller 2 hvis du liker det litt mer sterk. Kan også gjerne bruke friskrevet. Men pass på, det kan bli litt for sterkt for hønemor.

Server med poteter eller ris. Jeg anbefaler ris, for der kan sovsen bedre sitte fast, og jeg liker sovs.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar