Hjemmelaget røykt lammepølse

Nå hvor der er blitt litt mer tilgang på lammekjøtt, spiser vi det oftere enn kjøttdeig. Kjøttdeigen er skiftet ut med hverdagslam og det smakerskønt.

Så nå tenkte jeg det var på tide å røve å lage noen lammepølser til grillen, og de blev jammen meg gode.
Her får du oppskriften.















Jeg valgte å lage en god porsjon, så opskriften passer til 1,2 kg lammekjøttdeig.
Dette trenger du:

1,2 kg Lammekjøttdeig
300 gram spekk
2 ts. hvit pepper
2 ts. svart pepper
2 ts. hvitløkspulver
2 ts. Smoked paprikapulver
1 ts. salt
1,5 dl mørkt øl
1,5 dl vann
2-3 meter tarm.

Sådan gjør du:

Hakk spekket eller kjør det gjennom en kjøttkvern.
Bland alle ingredienser sammen og elt det godt sammen, enten med hånd eller en kjøkkenmaskin.
Lad det stå i kjøleskapet i et par timer og sette seg og ta smak.

Kjør det hele i pølsemaskinen og tvinn pølsene etter ønsket lengde. Jeg har her valgt grisetarm da den gir tykke pølser. Vil du ha litt tynnere pølser så bruk ett. lammetarm. Varme får du kjøpt hos din slakter.


Når du har laget det hele, så er det tid til at lade dem trekke i varmt vann.Ta en stor gryte med vann og varm opp til 80 grader. Lad dem trekke ved 80 grader i ca 30 minutter.


Når de er ferdig med at trekke skal de i en tur i røyken, og her snakker vi kalderøyk, ikke varmrøyk. Jeg bruker en kald røyke aggregat fra matrøyk.no og den fungere kjempefint til dette. Jeg brukte til dette bjørketre. 
De skal nå henge der og røyke i 1-2 timer. Jeg røykte her i 1 time, men de kunne godt ha tålt litt mer røyksmak etter min smak. 
Dette gir fantastiske gode grill lammepølser der passer perfekt i en god hotdog.






















Velbekomme, det er bare å begynne å spise mer lam. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar