Brunost Is

Brunost er kanskje ikke det man  forbinder med is. Men det er fantastisk godt og gir en god smak av karamell. Kan på det varmeste anbefale det. (dog ikke så varm at isen smelter.

Dette trenger du:
2,5 dl kremfløte
2,5 dl Melk
3 eggeplommer
2, 5 dl sukker
100 gram brunost


Varm opp til kokepunktet fløte, melk og 1,5 dl sukker
trekk det av platen rett før det koker.
Smelt brunosten i det varme fløte og melken.
lad det køle ned til det kun er lunkent.

Pisk eggeplommer og 1 dl sukker til eggedosis og hell den lunkne fløte og melkeblandingen i mens du rører rundt.
Varm det opp igjen (må ikke koke) og lad det nøle helt ned.

Held blandingen i ismaskin og kjør det til det er is.

Server med Bringebær, og en god kopp kaffe.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar