7. mai 2023

Parmesanost poteter

 Parmesanost er bare helt nydelig, enten revet over pasta eller andre retter. Jeg tilbeder han/hun som oppfant denne dejlige ost.

Revet og smeltet på poteter, er ingen unntak. Det gir knasende sprøhet og fantastisk smak. Krydret ekstra med friskkvernet svart pepper, ja en god del friskkvernet svart pepper, blir det ekstra godt. Friskkvernet svart pepper og Parmesanost går godt hånd i hånd.  Til parmesanost poteter anbefaler jeg mandelpoteter eller Beate poteter. De er tilpass melne som bidrar til at det blir sprøtt.

Dette trenger du:

Poteter. Mandel eller Beate

Solsikkeolje

Parmesanost

Friskkvernet svart pepper. Mengde etter smak og behag. Meg smaker og behager mye.

Skrell potetene, skjær de i båte og kok dem møre. Akkurat der hvor de begynner så smått å smuldre i kanten er de klar. Held dem over i et dørslag så alt vannet kan renne av og la dem dampe tøre i dørslaget et par minutter før du hiver dem tilbake i gryten.

Hell da Solsikkeolje over dem. La dem trekke oljen litt og hell så mere Solsikkeolje over. 

Held potetene ut på bakepapir på et stekebrett. Spred dem ut så de ikke ligger tett i tett. Stek dem på 225 grader til de begynner å bli gylne. 

Ta dem ut og riv parmesanost over dem og sett dem inn igjen til det smelter og "gylner" Gjenta det et par gange så der kommer godt med parmesanost på. 

Når der er nok tar du dem ut, kverne svart pepper ut over og server til lekkersultne munne! 

Ka  brukes til snacks og som sidetilbehør til noe lekkert kjøtt. 

Tips: Lag rikelig, blir fort spist opp! 






1 kommentar: