Fyldig tomatsaus med Italienske Kjøttboller



Fyldig tomatsaus med Italienske Kjøttboller





Dette Trenger du: 3 porsjoner

1 boks med crushed/knuste tomater. (anbefaler dem fra MUTTI)
1/2 løk
3 fed hvitløk
120 g. Bacon
1 mellomstor Portobello sopp
4 spiseskjeer rødvinseddik
1/2 spiseskje frisk kvernet svart pepper
400 g. kjøttboller krydret med italienske urter. Kjøpt eller hjemmelaget. (kan kjøpes på MENY)
Parmesanost.

Server med Pasta og Baguette. (og en god flaske italiensk rødvin)

Sådan gjør du:
Hell boksen med tomater, pepper og og hakket Portobello sopp i en gryte. Lad det stå og småsimre uten låg i ca 20 minutter så det blir litt tykkere i konsistens.

Finhakk løk og hvitløk og svits i en gryte til det blir mykt. Når det er mykt tilsett rødvinseddiken og kok det inn. Hell i en bolle. 

Finnhakk bacon og brun det i samme gryte som løken. Når det er brunet av så hell løken opp i og rør rundt og hell det tilbake i bollen.

Brun av kjøttbollene i gryten. Bare så de blir litt brune, ikke gjennomstek dem. 
Held løk og bacon over dem, og deretter tomatsausen. Lad det står og småsimre i ca 20 minutter. 
Rør inn en god mengde revet parmesanost. 

Kok opp pasta og server. (Bruk en pasta hvor der kan sette seg saus på. Ikke bruk tynn spagetti, men bruk en bred bånnpasta, eks. Fetucchine,  eller en god fullt pasta med ost eller sopp. 
Server en god nystekt baguette til, og et godt glas italiensk rødvin (hvis du drikker det. Ellers er vann heller ikke å foragte til maten) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar