Laks på ristet rugbrød og kinakålsalat

Vi skal spise mer fisk. Og ja, selvfølgelig skal vi det for en fisk slipper ikke så meget co2 ut som en ko. Og fisk er vanvittig godt, det skal bare tilberedes ordentlig og være gode råvare. Ikke brug for meget bolig dybfrost fisk. Det mangler struktur til at du kan tilberede det godt.

Her kommer en meget enkel oppskrift på Laks der smaker godt, og er sundt.

Du trenger:

4 stykker laks. ca 500 gr. total
Et kinakål salat
En paprika
1 halv blomkål der er knust. ( kan anbefale at bruke ´blomkålsris´)
et halv rødløk
1 fed hvitløk
2 dl rømme eller creme fraiche
1 teskje hvit pepper.
4 skiver Dansk rugbrød

Sådan gjør du.

Skjær kinakål i strimler
Skjær paprika, blomkål og rødløk i små tern.
Bland rømme/cremefraice med et knust fed hvitløk og hvit pepper.
Bland det hele sammen.

Steg rugbrød skiver sprød på en panne med litt smør, og dryss litt havsalt på.

Steg fisken. Jeg pleier å starte på hård varme så den får en fin stekeskorpe, og så skru ned til halv varme, og dryss havsalt på.

Annrett det hele med rugbrød først, så salaten og laksen på toppen.

spis mer fisk!  velbekomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar