25. februar 2019

Chili Jam Ribbe



Chili Jam Ribbe.

Gris er svinegodt på grill, og det blir altid suksess. Det er som skapt til å tilberede over åpen ild. Især ribbe er godt, og det er nemt å få sprød svor på det på grillen.

Detssverre!! er det nesten bare mulig å få frisk ribbe rundt juletid her i Norge, og så kan man være heldig å finne "juleribbe" utover i februar - mars månede i frysedisken. Det synes jeg er ergerlig for det er velsmakende og kan tilberedes og smaklstilsettes på veldig mange måter. Men det på lik linje med eksempelvis Lammekjøtt kun tilgjengelig i begrenset tidsperiode for oss forbrukere. O jo da vi kan sikkert bestille det hvis vi går til en slakterbutikk. Men det begrenser at alle har tilgang til det, for det er ikke oss alle der har råd til å gå til en slakter i det daglige. Selvom en slakterbutikk for meg er som en godtebutikk er for mine barn :-)
Så lad oss få noen flere utskjæringer av kjøtt fra alle dyr hele året rundt, og ikke bare nakkekoteletter og kjøttdeig i kjøledisken. Alle man til grillen.

På videoen er det et stykke grillet ribbe som er saltet godt i forveien i selve svoren. Det er et must for å være sikker på den blir sprø. Gnid godt med havsalt ned i rillene ca 1 time før du smekker den inn i kulegrillen. Denne ribbe er også smurt inn i Chili Jam. Det gir en god sødlig smak og med et hint av sterk chili og gjør seg glimrende til gris på grill.

Kødet har fått ca 1 time og 45 minutter på 180-200 grader og etterfølgende hvilt i 20 minutter. Legg en bakke med litt vann under når den griller. Det gir grunnlag til en god sovs, og ingenting kan skape mer lykke enn en god sovs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar