15. april 2023

Pasta med spinat og kylling i hvitvinsaus

 Pasta er altid godt og man kan stort sett samme sette det med alt av grønsaker, kjøtt og sauser. 

Denne rett er det sausen som hever retten, ja og så selvfølgelig Bacon. Bacon er uten tvil den beste grønnsak som finnes. 

Til denne herligheten av en pasta rett trenger du til 4-5 porsjoner.

- fylte pasta (her brukte jeg fylt med tørket tomat, men alt kan brukes, også vanlig pasta uten fyll) 

- Grønn pepperfrukt

- 6 Fet hvitløk

- ca 150-200 gram Bacon

- 400-500 gram kylling

- 500 gram pasta

- 3 Sjalottløk

- 4 aromasopp

- 1 koppfull grønne erter

- 100 gram spinat

- 2,5-3 dl Matfløte 

- 50 gram parmesanost, revet.

- et glass hvitvin 

- smør til å steke i 

- friskkvernet hvit pepper


Skjer den grønne pepper i tynne strimler og finhakk 4 Fet hvitløk. Legg det i en panne med litt olivenolje på svak varme, ca styrke 3-4. Det skal stå og blive myk, ikke brunes. 

Fres Bacon i en panne uten fettstoff. Ta det av pannen og mykne finhakket Sjalottløk og 2 hvitløk. Finhakk aeromasoppen og steik den sammen med løken i smør. Når den er brunet av og redusert i størrelse, soppe blir mye mindre når det stekes, hell opp et godt glass hvitvin og reduser inn. Hell opp i erter og lad dem koke litt med. Hell det hele over i en bolle med den stekte Bacon. 

Stek kyllingbiter i pannen samtidig med du koker pastaen. 

Når kyllingen er brunet, putter du den hakket spinat over i pannen. Detter skrumper hurtig inn, sånn er det med frisk spinat. 

Hell al Bacon, løk, erter, sopp over i pannen igjen og tilsett Matfløte og 50 gram parmesanost. Osten smelter i fløten når den varmes opp og er med til å tykne sovsen. 

Hell opp i den kokte pasta og rør rundt. Dangder den mykstekte grønne pepper på toppen

Spis med en god baguett og noe godt å drikke.








med en god baguett og godt glass rødvin til. Velbekomme, håper det smaker. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar