7. april 2023

One-pot kylling m/poteter og urter

 Egentlig skulle påskekyllingen ha vært på den vedfyrte grill i dag. Men vinden gjorde at jeg ikke turde satse på å fyre opp grillen med risiko for å starte en ufrivillig bråtebrann rett ved hytta. 

Så i stedet for, og ikke slett ikke ringere av den grunn, ble det One-pot easterchicken i ovnen. Med poteter og urter. 

Du trenger dette til denne herlighet:

- 1 god stor land påskekylling (vanlig landkylling kan brukes uten for påske)  

-urter, gjerne friske. Jeg brukte sitrontimian og oregano. Men hva som helst kan brukes. 

- salt, pepper og kanskje noe annet krydder. Jeg brukte noe dry Rub.

- 3 sjalottløk og 4-5 Fet hvitløk

- poteter

- tomater

- paprika

- Olivenolje

- 2 glass rødvin [ 1 glass til deg, og 1 til kyllingen ]

- oliven 


Sett ovnen på 250 grader. 

Brun påskekyllingen i Olivenoljen sammen med groft hakket sjalottløk og hvitløk og urter, salt, pepper og krydder. 

Ta deretter opp kyllingen. Hiv potetene i gryten og brun de hurtig av. (Trenger ikke bli brune, men å få satt igang varmeprossesen) 

Ta potetene ut av gryten og hell i det glass rødvin som ikke var til deg. Kok det av i et minutts tid. 

Legg i kyllingen igjen med brystsiden opp. Stapp poteter, paprikabiter, tomater ned langs siden på påskekyllingen. Legg gjerne litt fler friske urter i gryten. 

Sett gryten med lokk på inn i ovnen og skru ned til 180 grader. Etter 20 minutter ta av lokket og stek  videre i ca 30 minutter. 

Mens du venter, Sett deg i godstolen med det glass rødvin der var til deg, og nyt duften der sprer seg fra ovnen. 

Når det er ferdig, tar du ut kyllingen av gryten. Hell oliven opp til potetene og rør rundt. Lad de stå og få varme i seg mens du skjære opp påskekyllingen etter den har hvilt litt.

Server og nyt. 












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar