Denne blogg er skrevet av en matglad, til matglade. Den er skrevet av en dansker i Norge. Den er skrevet med tanke på alt det som dreier seg om mat uten egentlig å være mat. Smaken, følelsene, duftene, opplevelsen, inspirasjonen, skuffelser og matkultur, eller mangel på samme. Den er skrevet av en mann, hvilket nok vil skinne igjennom noen steder. Den kan dog anbefales å læses av kvinner også som opplysning til hvordan vi menn ser på det, der handler om mat.
27. desember 2014
Ketchup
Det går nesten ikke an å spise en pølse uten å har dyppet den i det. En Michelin-stjerne kokk vil bli dødelig fornærmet hvis du bad om å få det til maten han har kreert. Enhver husmor med respekt for sig har frykt for at det vil bli spilt på klær eller gulvtepper. Ketchup! Der moses milliarder av tomater om året verden rundt for at lage det røde stads. Dette røde stads der blir solgt i tonnevis av, til fattige studenter der lever sparsomt på spagetti og ketchup for å ha penge nok til å gå på konserter og kjøpe øl i litervis. Selv kan jeg nesten ikke sette tennene i en pølse, det være seg grill elle wiener, uten den er godt dyppet i ketchup. Men samtidig er ketchupen på pølsetuppen ikke en 100% kulinarisk opplevelse hvis ikke den akkompagneres med en god sterk Dijon-sennep.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar